martes, 15 de octubre de 2013

Pobresa Zero.

El Dia Internacional per la Eradicació de la Pobresa és el 17 d'octubre. Aquest dia és creat amb el propòsit de promoure més consciència sobre les necessitats per eradicar la pobresa i la indigència en tots els països, en particular als països en desenvolupament; a més de denunciar el mal compliment dels compromisos de lluita contra la Pobresa.

És per aquest motiu que la Federació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament ha creat un seguit d'esdeveniments per a la diada:


-En primer lloc es crea una acció/mobilització ciutadana a Barcelona a les 10.30 del matí a càrrec d'entitats socials, de cooperació, pau i drets humans.


-En segon lloc es crea una acció política al Parlament de Catalunya a les 11.30h del matí. Es farà un acte davant els representants dels grups parlamentaris de la Comissió d'Afers Exteriors, UE i Cooperació.

A continuació, a les 12.30h la Presidenta del Parlament de Catalunya  rebrà a un grup de respresentats de les entitats de la Campanya Pobresa Zero per presentar la iniciativa de la Campanya i d'aquesta manera fer-li arribar les reivindicacions i propostes concretes als grups polítics amb representació parlamentària. 

-Finalment, a les 19h a la plaça Miquel Santaló de Girona es crea un Cercle de Silenci per denunciar la situació de pobresa en la que viuen milions de persones. La participació està oberta a tothom, només cal vestir-se amb una samarreta blanca per enganxar-hi una denúncia o consigna.


És al blog http://pobrezacero.wordpress.com/ on podreu seguir aquest col·lectiu que reivindica amb el lema #RiquezaqueEmpobrece un món amb plena igualtat i drets, amb Estats transparents, sostenibles i sense pobresa. Exposen que aquest món esmentat tan bonic "no és un somni ni una utopia. Si el volem, si lluitem per ell i l'exigim, aquest món està a l'abast de la nostra mà. Canviem les regles que ho impedeixen."


Com hem dit abans, apart de Catalunya, també es creen mobilitzacions a arreu de la península: podeu consultar les mobilitzacions fent clic en aquest enllaç: http://www.rebelatecontralapobreza.org/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=11

Aquestes cites s'emmarcaran dins del moviment Internacional, el qual l'any 2009 va batre el rècord Guiness en aconseguir la participació de més de 170 milions de persones en tot el món. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario